Ponttiharkon asennus

Perustusharkot

Lakka-ponttiharkko tuo rakentamiseen lisätehoa. Pontattu harkko helpottaa ja nopeuttaa muuraustöitä, ja on siten taloudellinen vaihtoehto rakennusmateriaaliksi. Lakka-ponttiharkkoja voidaan käyttää muun muassa perustuksien, tukimuurien sekä väli- ja ulkoseinien tekemiseen.

Lakka-ponttiharkot ovat 598 mm pitkiä, joten pystysaumoja tulee vähemmän. Pystypontatut harkot muurataan n. 5 mm laastisaumalla ilman nokkalaastia, mikä nopeuttaa muurausta huomattavasti. Harkoissa on raudoitusurat, mikä mahdollistaa kunnolliset suojalaastietäisyydet harjateräksiä käytettäessä. Samalla kuormalavalla olevat päätyharkot helpottavat määrälaskentaa ja logistiikkaa, sillä kulmaharkkoja ei tarvitse tilata erikseen. Pontittomia päätyharkkoja voidaan käyttää myös suorissa seinissä, jolloin pontittomassa pystysaumassa käytetään laastia.

Lakka-ponttiharkot muurataan ohutsaumamuuraukseen kehitetyllä Lakka Hienosaumalaastilla, jolla on erittäin alhainen vedenimukyky. Tämän ansiosta harkkosaumat eivät erotu rappauksen alta. Hienosaumalaastia käytettäessä muuraustyö on nopeaa ja laastin menekki on selvästi perinteistä harkkolaastia pienempi.

Lakka-ponttiharkot voidaan tarvittaessa muurata myös harkkolaastilla. Tällöin sauman paksuudeksi tulee n. 10 mm.

Aukonylitystarvikkeet, muuraussiteet, muurauskelkat löydät Harkkotarvikkeet -sivulta.