Muurikivet Lakka Citymuurikivivalaisin

Muurikivet ja Muurivalaisimet

Millainen on sinulle mieluisin kivimuuri?

Sileää pintaa vai lohkottua? Korkea muuri vai matala kukka-allas? Lakan muurikivillä luot puutarhaasi toiveidesi mukaisen ja persoonallisen ilmeen. Muurikivet sopivat saumattoman tyylikkäästi yhteen erilaisten pihakivien ja laattojen kanssa. Patinoiduilla antiikkimuurikivi -vaihtoehdoilla saat korostettua perinteikkään kotisi luonnetta, tai vaihtoehtoisesti tuotua modernin kotisi pihaan sopivaa rosoisuutta. Tyylikkään kokonaisuuden viimeistelet yhteensopivilla muurivaloilla, jotka tuovat tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

Lakka muurikiviä on kolmea päätyyppiä

  1. Lohkomuurikivi. Muuri nousee pystysuoraan ylöspäin ja se soveltuu erityisen hyvin suoriin ja kantikkaisiin muureihin (45 asteen kulma syntyy leikkaamatta). Molemmat sivut ovat julkisivukelpoisia (toinen sileä, toinen lohkottu). Lohkomuurikiveä voit raudoitettuna ja valettuna käyttää myös vaativampien ja korkeampien tukimuurien julkisivuna.
  2. Citymuurikivi / Antiikkimuurikivi. Tämä kivityyppi ladotaan pystysuoraan, ja ne soveltuvat parhaiten kantikkaisiin muureihin (kaariakin toki tehdään, katso kuvagalleria). Valikoimasta löytyy erilliset kivet kulmille ja päädyille. Muurin molemmat sivut ovat julkisivukelpoisia, ja kiveä on lisäksi saatavana täysin sileäpintaisena. Antiikkimuurikivet on patinoituja, mutta mitoiltaan vastaavat Citymuurikiviä.
  3. Halkaistava Muurikivi on kaikkien muurikiven ”äiti”. Muista kivityypeistä poiketen tämä kivi halkaistaan vasta työmaalla napauttamalla kevyesti kivessä olevaan halkaisu-uraan. Tämän muurikiven halkaisuohje löytyy tuotesivulta videona. Halkaistava muurikivi kallistuu korkeussuunnassa hieman taaksepäin, joten etenkin korkeammissa ladonnoissa se vaatii sisäpuolelle maatäytön. Tämä muurikivi on siis julkisivukelpoinen vain etupuoleltaan, ja se soveltuu hyvin myös kaareviin muotoihin.

Tutustu muurikivi-ideoihin Kuvagalleriassamme.

Katso videolta vinkkejä itsellesi sopivan muurikivityypin valintaan.